Karta över Thailand

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.


Resegaranti

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.


ISLAND
7 dagars rundresa med reseledare/lokalguide
till Vulkanernas och Sagornas Ö 
20-26/9  2019


Preliminärt program (dagarnas inbördes ordning och innehållet i/mellan de olika dagarnas program samt hotellen kan ev. ändras beroende på väder eller andra omständigheter), obs att resan ev. körs i omvänd riktning och med omvänd besöksordning och då i så fall med första övernattningen på hotell Hamar i Borganes:

 

Dag 1                     

Vi flyger med Icelandair från Arlanda eller Kastrup till Keflavik och på Island möts ni av er svensktalande guide. Härifrån kör vi med den buss vi kommer att använda under vår rundresa via växthusstaden Hveragerdi - där vi gör ett besök i det ”jordbävningsrum” som finns där - till Laugarvatn för vår första övernattning på Edda hotell. Middag på hotellet. 

 

Dag 2

Vi börjar dagen med att efter frukost köra till Geysirområdet där vi imponeras av de varma källorna i detta sedan 1000 år tillbaka vulkaniskt aktiva område. Vi ser bl. a. Strokkur som mycket regelbundet sprutar sitt kokande vatten 25 till 35 meter upp i luften var sjätte minut och därifrån kör vi vidare österut utmed sydkusten till Seljalandsfoss, vattenfallet som man kan promenera bakom. Därefter kommer vi till det magnifika vattenfallet Skogafoss och härifrån fortsätter vi mot den svarta sandstranden Reynisfjara vid Islands sydligaste spets där vi kan se hur havet skurit ut en enorm portal i en utskjutande klippa. Vi fortsätter österut över sandöknen och de väldiga floderna som kommer ner från glaciären Myrdalsjökull innan vi på kvällen når vi vårt hotell Klaustur i Kirkjubærklaustur där vi också äter vår middag.

Dag 3
Resan fortsätter österut och vi kör bl.a. över Islands längsta broar som återuppbyggts efter det stora vulkanutbrottet i Vatnajökull glaciären i oktober 1996 med enorma sandöknar och floder ända ner till havet. Mellan glaciär och strand ligger den vackra naturparken Skaftafell där vi gör ett kort stopp på vår väg mot lagunen vid Breidarmerkursand. Vi passerar Islands högsta berg, Hvannadalshnjukur innan vi kommer till Jökulsárlón där vi gör vi en minst sagt spektakulär båttur mellan lagunens tusentals flytande isberg som skimrar i blå-grönt. Detta är en av rundresans absoluta höjdpunkter. Härifrån kör vi vidare mot de österut belägna fjordarna som har något av en norsk karaktär. Vi njuter av de svindlande vackra klippformationerna och färgstarka fjäll. Området är känt för mycket vackra bergarter och idag ska vi bl.a. besöka något man inte trodde kunde existera, fru Petra´s stensamling. Detta är en enorm samling av olika sorters stenar där fru Petra (alla i det lilla fiskesamhället Stödvarfjördur där hon bor kallar henne så) dels har fyllt hela sitt bostadshus med stenar dels förvandlat hela den sluttande trädgården till ett levande konstverk av vatten och sten. Vi kör härefter upp i och genom ett vackert bergspass innan vi efter en lång dag når vårt Edda hotell i Egilsstadir. Middag på hotellet.

Dag 4

Vi reser härifrån tvärs över en av landets högsta fjällvägar i ett månliknande landskap med nakna och starka former och en oändligt lång horisont kantad av vulkaner. Vägen går här på cirka 500 meters höjd över havet. Vi fortsätter till den vackra sjön Mývatn där vi ser dess enormt rika flora och fauna inom ett område där det finns otaliga exempel på vulkanisk aktivitet från skilda tider och där landskapet ständigt omformas av underjordiska krafter. Kraterliknande kullar kantar sjön och längre bort sjuder marken av heta källor och svavelkällor med sin säregna lukt. Vi promenerar i en naturlig skulpturpark, Dimmuborgir som har skapats av vulkanisk eld och formats till en klippdjungel och innan vi fortsätter till vårt Edda hotell i Akureyri kan de som så vill bada i Nature Bath. Middag på hotellet.

 

Dag 5
I Akureyri gör vi en stadsrundtur innan vi fortsätter mot den storslagna bygden Skagafjördur. Efter besök på hembygdsmuseet i Glaumbae går färden sedan vidare mot sydväst och vi kommer till den bördiga bondebygden Borgarfjördur, skådeplatsen för några av de isländska sagorna innan vi fortsätter mot Reykjavik och vårt hotell Natura. Middag på hotellet.

 

Dag 6
08.30- ca 11.30 gör vi en stadsrundtur i Reykjavik, därefter är dagen är fri för ex. vis valsafari, ridning, museibesök, shopping etc. Avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 7
Tidig avfärd till flygplatsen där flyget avgår 07.35. Obs att allt, tax-freebutiker, bank, serveringar m.m. är öppet på flygplatsen i samband med avresan.

 

Pris 23.985:-/person i dubbelrum, enkelrumstillägg 5.400:-

Priset beräknat på maxkursen 1.000 ISK = 90 SEK


I priset ingår:

  • Flyg och flygskatter Island t/r
  • Övernattningar i vald rumskategori inklusive frukost på de i programmet nämnda 3- stjärniga hotellen eller motsvarande (hotell Natura dock fyrstjärnigt)
  • Två rätters middagar samtliga kvällar
  • Båtturen på Jökulsárlón
  • Entré till fru Petras stensamling
  • Entré till museet i Glumbaer
  • Stadsrundtur i Reykjavik
  • Vår reseledares medverkan

 

Prel. flygtider:

Utresa:

Hemresa:

Avr. Arlanda 14.20 

Avr. Kastrup 14.00
Ank. Island ca 15.10-15.30

Avr. Island 07.35

Ank. Arlanda 12.30
Ank. Kastrup 12.45


 


I resans pris ingår inte några andra entréer än de ovan nämnda och ej heller kostnaden för bad, de som ev. vill bada betalar i så fall den kostnaden själva till resp. badanläggning.

Extrautfärder:
För den som så vill kan man i Reykjavik på hotellet beställa utfärder till bl.a. Blå Lagunen (pris ca 800 Sek) under såväl dag- som kvällstid, Valsafari (pris ca 700 Sek) och hästgårdar (pris från ca 600 Sek) och det gör man då när man är väl kommit till hotellet, utfärderna behöver alltså inte förbeställas. Vid samtliga sådana utfärder både hämtas och lämnas man vid hotellet, allt är med andra ord mycket bekvämt upplagt.

Efter bokning skickas en bekräftelse i två delar från CK:s Resor på att resan är beställd där då ena är för bokningsavgiften på 20% och den andra för slutinbetalningen som ska vara gjord ca 6 veckor före avresa.

Obs att ett avresemeddelande skickas till alla deltagarna ca tre veckor före avresan och i det sistnämnda finns det då svar på de frågor man ställer sig inför resan, ex. vis exakt avreseplats, valuta, ringa hem etc.

 Boka resa

När ni skickat denna bokning kommer det dels omgående en kvittering på att ert mail nått oss (skulle ett sådant av någon anledning inte komma någon sådan ber vi er meddela oss det via kontaktformuläret på www.cksresor.se) och dels en bokningsbekräftelse inom ett par dagar.